2013-01-14

annorlunda placering ger nytt liv åt inredningDen lilla barnstolen som  har hängt med mig hela livet och varit med om mycket genom åren har sedan den fick flytta  hemifrån mitt barndomshem och hem till oss varit i ganska så skrangligt skick. Men nu har den både  plåstrats om, limmats och blivit tagen ur tjänst. Upp på det stora vita arkivbyrån har den lyfts och fått sällskap av en ministol med okänd historia. 
I bland är det bara en liten omflytt  en annan plats, en annan uppgift som får rummet att kännas levande. Att inreda ett hem handlar om att ta till sig tips och råd och sedan strunta i dom. Tänka eget och vara personligt kreativ. Det låter flott och eftersträvansvärt. Likväl är det näst intill omöjligt att verkligen stå där med ett hem som inte liknar ett enda ett av de vi ser i det visuella flödet vi dagligen konsumerar. 

Men gör det något då? Nej, det tycker inte jag. Och faktum är nog att det bara är på de stylade ögonblicksbilderna som likheterna är som störst. Verkligheten och vardagen är unik i varje hem vill jag tro. Och det är människorna som betyder allt  i sista ändan. Tycker jag.


kram | tina