2013-01-24

ordning & reda | tema i fabriken

I vår familj finns det fyra människor med olika definition av vad ordning och reda faktiskt är. Mannen i familjen är ganska inkonsekvent i sin tolkning. Det kan liksom vara ganska ok med en liten klädhög nedanför hans sida av sängen. Han har minimal koll på barnens läxor och prov men stenkoll på var vi har muttrar och sandpapper. Han är familjens klippa när det gäller försäkringar och bankir borde vara hans mellannamn. Sådan ordning och reda är ju viktig. Tack mannen.
 


Den minsta människan i familjen är den av oss som har bäst ordning och reda. Hon liksom bara är ordning och reda. Men eftersom hon faktiskt är farligt nära tonåren så kraschar hennes rum och hennes lådor då och då naturligtvis. Men jag oroar mig inte ett skvatt ändå. För rätt som det är så storstädar hon med en glädjefull frenesi som jag gärna hade sett hos hennes storasyster då och då också... Storasyster i familjen som varit tonåring några år nu har ett minst sagt avslappnat förhållande till ordning och reda. Det är något som bara uppnås genom tjat och gap eller en mammainsats. Typ.
 

När vi gjorde ordning i vårt lilla badrum så gjorde vi ett smart drag. Vi såg till att storasyster och lillasyster fick varsin låda. Jag fick också en egen låda (där jag hyr ut ett par små fack till mannen;) Vi har en låda där vi har våra tandborstar och lite andra nödvändigheter, en låda där vi har alla hårvårdsprodukter och en låda med ett litet lager med toapapper och sånt där som stora tjejer behöver i bland.
 
Vi valde de enkla och extremt prisvärda  Applåd lådfront set om 5 som vi kompletterade med ytterligare en lite djupare låda. De fyra grunda lådorna inredde vi med Variera besticklåda. Riktigt bra måste jag säga. Överskådligt och lätt att hålla ordning och även rent. Det är bara att tömma lådan på innehållet och spola av i badkaret. Känns fräscht.

Vi valde att sätta klämmor från Granit som handtag och klämmer då och då fast små rara godmorgon- eller kom-i-håg-lappar. Vi har toalettstolen mittemot så det blir liksom i fokus;)


 
 
Känns på gränsen till för privat att visa min låda (är du finkänslig så får du blunda nu) men jag är liksom så jädrans nöjd med strukturen och än mer nöjd med den galet prisvärda och genialiskt enkla lösningen. Tack vare detta så får jag till och med ha mitt smink i fred. Hårstrån håller sig i hårvårdslådan och för det mesta är det ingen omöjlighet att hitta ett cerat när det behövs.
 
 

 

Mer ordning och reda finns att finna på Fabriken i dag. Jag har kikat runt lite snabbt och jag måste säga att det fanns en hel del guldkorn. Samtidigt så ler jag med hela kroppen och slappnar av. Det verkar nämligen vara så att alla dessa duktiga bloggare har det ungefär som jag. Ibland mer vilja än verklig ordning och reda överallt. Sunt. Dessutom har min fina bloggkollega Anna presenterat temat så förbaskat snyggt. Ja, hon kan hon. Gillar henne.
 
 
kram | tina
 
 
 

12 kommentarer:

 1. Grymt snyggt. Och du Tina, du kan du.

  SvaraRadera
 2. Men vad är det med karlar och klädhögar bredvid sängen?! Vi har exakt samma hög här hemma.

  Gillar era etiketter på lådorna. Skarpt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pinsamt nog så förekommer den ärligt talat på min sida ibland också... Men den blir aldrig långvarig och jag har vett att både skämmas och ogilla ;)

   Kram

   Radera
 3. IKEA har perfekta grejor dom när det gäller förvaring. Bra idé med lådorna och besticklådan som ju är perfekt förvaringsgrej i badrummet med alla pryttlar man har där.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 4. Mannen i den här familjen brukar ofta ha sin klädhög framme så länge att den liksom försvinner av sig själv dag efter dag. :-) Jättesmart med köksförvaring i badrummet och lyxigt att kunna ha varsin låda!

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken fantastisk ordning! Njuter av dina bilder...

  SvaraRadera
 6. Smarta lösningar och så gulligt skrivit!
  Kram från Sabina

  SvaraRadera
 7. Vilken inspiration! I vår badrumslåda råder totalkaos, så där fint vill jag också ha det!:) verkligen ursnyggt och skönt med sån ordning..

  SvaraRadera
 8. Det var en imponerande ordning får jag säga! Jag tänker att jag måste skaffa någon insats till badrumslådorna så att jag kan få sammalika fint som du :)

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Oj, vad fint och fräscht. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 10. Tack för tipset! Mycket snyggt och fint. Känner att jag verkligen måste få lite struktur på mina två lådor. Resten av familjen delar på en låda. Det är ju tre killar. Och de har plats över...mina däremot.
  Tack för inspirationen som vanligt
  Ha en skön söndag.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Så himla smart och snygg idé! Gillar verkligen sådana klämmor, de är häftiga som tusan!

  SvaraRadera


Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar!
kram | Tina