2014-05-15

duka fint med det du har i närheten

 


Att sätta sig vid ett fint dukat bord är inget jag och min familj är bortskämda med faktiskt. Tyvärr. I ärlighetens namn så är vi ingen duka-fint-familj. Vi är nog lite av en slags buffé-familj.
 
Men att duka fint, oavsett om det är till bords eller när du dukar upp en buffé, är ju i ärlighetens namn inte ett dugg svårt. Det är det enkla som är bäst tycker jag. Jag har här använt mig av diverse små virkade dukar som fastrar och farmödrar gett oss genom åren, en liten mini vas till varje kuvert där jag satt två små daggkåpeblad och en liten pensé. Enklaste enkla och ingen kostnad, och det blir ändå fint.
Besticken är loppisfyndade och flitigt använda och tallrikarna är även de fyndade på Ikea för typ 15 år sedan. Gillar dom än och trivs med de små reporna som åren gett. Att använda saker och ting länge sätter jag allt större värde vid. En annan idé som jag föll pladask för, är detta att man kan hyra en hel kalasuppsättning med vintageporslin när du ska arrangera en lite större tillställning här. Tyvärr är vårt land lite för avlångt och detta ligger utom räckhåll för mig, men ni kring huvudstaden kan ju lägga det på minnet.
 
Vill du ha fler tips och idéer hur du dukar fint så kan du kika in på Fabriken där det bloggas kring just findukning i dag. 
 
 
kram | tina