2012-04-02

storasysters rum

Storasyster hade en mycket tydlig önskan om ett sängunderrede gjort av gamla sj-pallar. Ingen dum ide alls tyckte vi och samlade ihop några stycken. När vi väl började närmade oss själva tillverkningsfasen konstaterade vi att det var ju inga bra mått på dom befintliga.

Vi fick helt enkelt tillverka egna varianter! Av delar från de gamla sj-pallarna (vilket slit det var att få isär dom) samt nyinköpta brädor snickrade mannen i hop två jättepallar 90x200. De nya brädorna fick sig en "omgång stryk" och lite smutsfärgad vattenlöslig bets för att det färdiga uttrycket skulle bli sådär rufft som önskades. Tanken var från början att allt sedan skulle målas vitt, ungefär som vår sj-pall-bänk. Men vi får se om det blir så.

Sakta men säkert får storasysters rum just den stilen hon efterfrågar och trivs med. Jag gillar det också men hävdar att det finaste där inne faktiskt inte är en inredningsdetalj. Det är ju själva rumsinnehavaren. För hur snyggt ett hem än kan vara så är det ju ändå människorna som bor och vistas där som ger hemmet den extra dimension som gör det trivsamt.


T i n a